Diş Hekimliğinde ve Ortodontide Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Yöntemleri

Prof. Dr. Kaan Orhan

1976 yılında Çaycuma doğumlu Prof. Dr. Kaan Orhan, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde mezun olmuştur. Mezuniyetini takiben aynı fakültenin Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalında Doktora programına başlamıştır. Japon Eğitim Bakanlığının (MONBUSHO) vermiş olarak bursu kazanarak 2002 yılına kadar Japonya’nın Osaka Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyal Radyoloji Anabilim dalında doktora çalışmalarında bulunmuştur. Dönüşünü takiben 2003 yılında Ankara Üniversitesinde Doktora unvanını alarak, uzman doktor olarak aynı birimde çalışmaya devam etmiştir. Aralık 2006 yılında Doçent. Dr. unvanını almıştır. 2007 yılının Eylül ayından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında olarak kurucu ve bölüm başkanı olarak görevlendirilmiştir. 2012 Mart ayında Prof. Dr. Unvanını alan Kaan Orhan halen Ankara Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi uzmanı olarak görev yapmaktadır. 2018-2020 yıllaır arasında Belçika Katolik Leuven üniversitesinde araştırmacı ve ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunmutur.

Prof. Dr. Kaan Orhan’ın 300’ün üzerinde yabancı makalesi ve 50’nin üstünde Türkçe makalesi bu makalelerden aldığı 3500’ün üzerinde atıfı mevcuttur. Türkiye’de ve Dünyada gerçekleşen uzmanlığı ile ilgili birçok kongreye davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. Maksillofasiyal Radyoloji alanında önemli katılar sağlayan Prof. Dr. Kaan Orhan Avrupa Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneğinin (EADMFR) Yönetim kurulunda olup, Araştırma ve Bilimsel Komite başkanlığı, Aynı Derneği Başkanlığında bulunmuştur (2014-2016). Ayrıca Dünya Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneğinin Bilimsel araştırma komitesi üyesidir. Alanı ile ilgili birçok mesleki derneğinde üyesi olan Prof. Dr. Kaan Orhan, alanı ile ilgili SCI kapsamında olan  “Oral Surgery Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiol and Endod”  hakem kurulunda ve yine alanı ile ilgili “Radiology:Open Access” dergisinde Editör yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte 50 yakın yerli ve yabancı dergi için hakemlik yapmaktadır.

Prof. Dr. Kaan Orhan, 2020 yılında, Diş Hekimliğinde Yapay Zeka Uygulması-Craniocatch isimli çalışması ile  “Yılın yenilikçi Diş hekimi” ödülünü almıştır. 2018 ve 2019 yıllarında Amerika Maksilloıfasiyal Radyoloji derneğinin vermiş olduğu Lincoln R. Manson-Hing Honorable Mention Ödülü, ve 2018 yılı Ankara Üniversitesi Bilim Ödülünü, 2015 yılında TDB Ağız ve Diş Sağılığı 2.lik Ödülü,  2011 yılında “52. Japanese Congress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2010 yılında “12. European Congress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2008 yılında en iyi çalışma ödülleri ve yine 2008 yılında “European Society of Head and Neck Radiology” kongresi poster 2. lik ödülü almıştır. Bununla birlikte 2008 yılında ” 7. Asya Oral and Maxillofacial Radiology” kongresinde “Yoshida Manufacturing Award” sahibidir.

Dijital Prostodontinin Getirdikleri

Prof.Dr. Kerem Kılıç

1979 yılında Kayseri'de doğdu. 1998-2003 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde diş hekimliği eğitimini tamamladı. 2004 yılında Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora çalışmalarına başladı. 2010 yılında 'Tam seramik altyapı malzemelerinin sitotoksisitelerinin değerlendirilmesi' başlıklı tez çalışması ile doktorasını tamamladı. 2011 yılında aynı bölüme yardımcı doçent olarak atandı. 3’ü Tübitak tarafından desteklenmiş 12 araştırma projesi gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı dergilerde 40'tan fazla makalesi vardır. ITI fellowudur ve Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği ile Avrupa Protez Derneği üyesidir. Tam seramik malzemeler, fiber post geometrisi, overdenturelar, protez stomatitisi, oral stereognozi, tüm ark sabit restorasyonlar ilgi alanlarıdır. Halen aynı bölümde bölüm başkanı olarak bilimsel araştırmalarına devam etmektedir.

3-Boyutlu Yazıcılar: Protetik Diş Hekimliğinde Materyaller ve Uygulamalar

Prof. Dr. Yurdanur Uçar

1999 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan Dr. Uçar aynı yıl Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2003 yılında YÖK bursiyeri olarak Amerika Birleşik Devletleri Ohio State Üniversitesi’nde başladığı eğitimini 2005 yılında Dental Materyaller’de yüksek lisans ve 2007 yılında Oral Biyoloji’de doktora derecelerini alarak tamamladı. 2007 yılında Çukurova Üniversitesi’nde Protetik Diş Tedavisi doktorasını da tamamlayan Dr. Uçar 2008 yılında Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı, 2012 yılında Protetik Diş Tedavisi Doçenti, 2019 yılında Profesör ünvanlarını aldı. Dr. Uçar, Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir ve Biyoteknoloji Merkez Kurul Üyeliği ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPID) Ankara Şubesi yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Uluslar Arası Diş Hekimliği Araştırmaları Birliği (IADR) İmplant Araştırma Gurubu (IRG) yönetim kurulu üyesidir ve geçmiş dönem başkanıdır. Prof. Dr. Yurdanur Uçar İleri Malzemeler ve Nanoteknoloji Anabilim Dalı Başkanıdır. Ulusal ve uluslararası yayınlarına atıf sayısı yüksek olan Dr. Uçar dental implantoloji alanında klinik çalışmalara katılmıştır. TUBİTAK, Çukurova Üniversitesi BAP Birimi, ITI, DENTSPLY ve TFI tarafından desteklenen tamamlanmış projeleri vardır. Araştırma alanları tabakalı üretim yöntemleri, dental implantoloji, seramik materyallerin renk ve mekanik özellikleri ve sert doku mühendisliği şeklindedir. Çukurova Teknokent’te BioFuture isimli bir şirketin sahibidir. Şirketin çalışma alanı 3-boyutlu biyoyazıcıları kullanarak laboratuvar şartlarında kemik doku üretimi üzerinedir.

Restoratif Diş Hekimliğinde Cad-Cam Restorasyonların Klinik Başarısı için Püf Noktalar

Doç. Dr. Bilal Yaşa

1981 yılında Eskişehir’de doğdu. 2005 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. 2011 yılında Ege Üniversitesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. Aynı yıl İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. 2017 yılında doçentlik ünvanı almış olup, halen akademik çalışmalarına aynı anabilim dalında devam etmektedir. Restoratif Dişhekimliği alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel yayın, sözlü ve poster bildiri ve bilimsel projeleri mevcuttur. Akademik ilgi alanları arasında direkt ve indirekt anterior restorasyonlar, inley-onley restorasyonlar ve dijital dişhekimliği uygulamaları yer almaktadır. Dr.Dt. Elif YAŞA ile evil olup ve bir erkek çocuk babasıdır.

Dijital Çağda Ağız İçi Taracıyıcılar, Bir Güncelleme

Doç. Dr. Emir Yüzbaşıoğlu

Diş hekimliği eğitimini 2003 yıllında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, 2006 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüsü Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında “İmplantüstü sabit bölümlü protezlerde kullanılan seramik implant dayanaklarının sonlu elemanlar yöntemi ile incelenmesi” konulu teziyle “Bilim Doktoru” unvanını kazandı.

            2010 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2017 yılında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olarak Protetik Diş Tedavisi bilim alanında Doçent ünvanını kazanmıştır.

            Dr. Yüzbaşıoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Dekan Yardımcısı ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Teknolojisi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

            Dr. Yüzbaşıoğlu, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPİD), International Association for Dental Research (IADR), International Team for Implantology (ITI), Deutsche Gesellschaft für Orale Implantologie (DGOI), Europen Society of Cosmetic Dentistry (ESCD), Computer Aided Dentistry Academy (CADA) aktif üyedir.

Minimal İnvaziv Akıllı Gülüş Tasarımı ve Eksiksiz Dijital İş Akışı

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu

Çağdaş Kışlaoğlu, Piedmont California'daki Piedmont Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde diş hekimliği okudu.
1995-2000 ve DDS derecesini aldı. Mezun olduktan sonra Protetik Diş Tedavisi bölümüne katıldı. Zirkonyum köprülerin kırılma direnci ve kenar uyumu konusunda 2005 Doktora derecesini aldı. 2000 yılından sonra Kozmetik Diş Hekimliği alanında özel bir muayenehane açtı. İlgi alanları CAD \ CAM diş tedavileri ve akıllı gülüş tasarımıdır. 2009'dan bu yana, gülüş tasarımı makyajlarına odaklanan farklı ulusal ve uluslararası televizyon şovlarında birkaç makyaj programı yapıyor. 2011 yılından bu yana Beykent Üniversitesi Ağız Sağlığı Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü'nde yarı zamanlı Doçent olarak görev yapmaktadır. Ayrıca American Academy of Cosmetic Dentistry for Dental Aesthetics (AACD) ve Computer Aided Dentistry Academy (CADA) üyesidir. Sertifikalı bir CEREC eğitmenidir. Tüm dünyada diş estetiği ve Akıllı Gülüş Tasarımı konsepti üzerine dersler vermekte ve uygulamalı kurslar vermektedir.

İmplant Cerrahisinde Planlamadan Cerrahi Uygulamalara Analog ve Dijital Yaklaşımlar

Dr. Cem Yıldız

N. Cem YILDIZ; 2001 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Periodontoloji Anabilim dalı’nda doktora çalışmasını tamamladı.

International Team for Oral Implantology (ITI) derneğinde ITI Türkiye & Azerbaycan Çalışma Kulüpleri Koordinatörlüğü görevini sürdürmekte olup, aynı zamanda ITI derneğinin uluslararası konuşmacısıdır. 2008-2017 yılları arasında Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneğinin Ankara temsilciliği görevini sürdürmüş olup, 2018 yılı itibari ile Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneğinin yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. Bunun dışında Avrupa Periodontoloji ve Türk Periodontoloji Derneklerinin aktif üyesidir.

Periodontal rejenerasyon, dental implantoloji, implant ve doğal diş çevresi yumuşak doku manüplasyonu ve estetik konuları başta olmak üzere çeşitli konularda yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli bilimsel toplantılara davetli konuşmacı olarak katılmakta ve konferanslar vermektedir.

2002 yılı itibari ile başladığı mesleki çalışmalarını, 2018 yılında kurduğu Dr. Cem Yıldız Estetik Diş Hekimliği ve İmplantoloji Diş Kliniği’nde sürdürmektedir.

Cerec Digital İş Akışları

Dr. Mohamed Hassanien

Mohamed Hassanien, 2002 yılında Mısır'daki Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden Lisans Diploması ile mezun olmuştur. 2008 yılında Kahire Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sabit Protetik Diş Tedavisi alanında yüksek lisans derecesi ile mezun olmuştur. Kahire Üniversitesi'nde Sabit Protetik Diş Tedavisi alanında doktora derecesini tamamlamıştır.

10 yıldır CEREC kullanıcısı olup, hastalara aynı randevuda imal edilen ve teslim edilen tüm seramik, yüksek estetik restorasyonları sunmaktadır.

Bugün, Mısır'daki kendi özel muayenehanesinde, dünyanın en büyük profesyonel diş ürünleri ve teknolojileri üreticilerinden biri olan Dentsply Sirona ürünlerini kullanıyor.

Bu zamana kadar 2011 yılında ISCD Sertifikalı Cerec Eğitmeni oldu.

Dr. Hassanien, Dentsply Sirona Sertifikalı Laboratuvar İçi Eğitmenidir, farklı ülkelere seyahat eder ve klinisyenleri ve laboratuvar teknisyenlerini temel ve ileri düzey kurslar için kendi uygulamalarında Dentsply Sirona ekipmanlarını kullanma konusunda eğitir.

Her yıl yeni teknikler öğrenmek ve diş hekimliği sanatı üzerinde çalışmak için hatırı sayılır bir zaman harcıyor. Hastalarına her zaman en yüksek kalitede diş bakımı sağlama taahhüdünde bulunmuştur.

3-Boyutlu Yazıcılar: Protetik Diş Hekimliğinde Materyaller ve Uygulamalar

Dr. Elisa Praneri

Uruguay Universidad Católica del 'den mezundur. Üç yıl üniversitenin acil servisinde ve özel dişhekimliği muayenehanesinde çalışarak geçirdi. IADR 96. Genel Oturum ve Sergisinde Unilever Hatton Ödülü Yarışmacısı olarak sunduğu estetik diş hekimliği alanında bir araştırma çalışması yaptı. 2019'da Formlabs'a Klinik Protokoller ve KOL Yöneticisi olarak katıldı ve burada 3D baskı teknolojisini, yeni dental malzemeleri entegre eden ve bu alandaki uzmanlarla bağlantı kuran klinik iş akışlarına odaklandı.

Dijital Ölçü Sanatında Ustalaşmak

Dr. Jan Paulics

Dr.Jan Paulics, DDS'sini Stockholm, Karolinska Enstitüsü'nden 1993 yılında almıştır. Hem belediye hem de özel diş kliniklerinde implant cerrahisi ve dentoalveolar cerrahide uzmanlaşmıştır - geçmiş için dijital planlama araçları ve cerrahi kılavuzlar kullanılarak protezle yürütülen cerrahiye odaklanılmıştır. 15 yıl. Jan, yöntemler ve uygun maliyetli çözümler geliştiren diş hekimliği uygulamaları ve laboratuvarları için gelişmiş dijital iş akışlarında uzmanlaşmıştır. Jan, İsveç eyaleti için muayenehane yönetimi çözümlerinin edinilmesi ve uygulanmasının yanı sıra diş hekimleri için dijital görüntüleme çözümlerinin seçiminde yer almak için proje yöneticisi olarak çalıştı. Jan şu anda 3Shape'de Kıdemli Klinik Uzmanıdır. Jan, tanınmış bir öğretim görevlisi ve tüm dünyadaki dişhekimliği bilimsel etkinlikleri hakkında sık sık konuşmacıdır.